Månedens kunstner / 2023 Oktober Lise Fleck

2023 Oktober Lise Fleck


 
Lise Fleck er født d. 6. april 1982 i Næstved. I barndomsårene 1985-1994 boede Lise på Lolland, men vendte tilbage til Sydsjælland med sin famile herefter. Idag bor hun i et hus på landet lige uden for Næstved. Det er også her hun arbejder med sin kunst.

 Lise er autodidakt og betegner selv sin kunst som

biomorf ekspressionisme. Den biomorfe tilgang udspringer af biologien. Når kunstneren så kobler det med et ekspressionistisk udtryk, så handler det om en tilgang omkring de individets indre værdier og følelser. Fokus er på at samfundstendenserne, i kunstnerens perspektiv, surfer på bølger af overflader, tempo, fravær af nærhed og flygtighed. Kunsten her handler om nærvær i relationer, blik for de tætte omgivelser, det smukke i naturen, vi skal passe på og det at når vi zoomer helt ind, så åbner der sig en eventyrlig mønsterverden. Og ikke mindst må der gerne være et humorisk indslag i malerierne.

Malerier og tegning var en stor del af Lises liv i teenageårene og som ung. Bl.a. gik hun på kunstlinje på Langelands Efterskole og arbejdede kreativt indtil hun var midt i 20'erne, hvorefter hun i den følgende periode fokuserede på uddannelse, børn og arbejde. I 2020 genoptog hun det kreative arbejde med kunsten. Inspirationen til arbejdet fokus på celler i plantematerialer kommer fra i høj grad fra arbejdet med fødevarers mikrobiologi, og handler om nærvær, tilstedeværelse og bevidsthed om naturen og klimaet.

Lise Fleck

 Holmevej 39, Brandelev, 4700 Næstved

 Tlf: 22962084

 mailadresse: artby@lisefleck.dk

webadresse: www.lisefleck.dk

Facebook: Lise Fleck

 Kontaktes bedst efter kl 17.00 i hverdage eller på mail

KuBA  | Tlf.: 20816236 | kuba4700@gmail.com