Månedens kunstner / 2019 Juni Marie Klust

2019 Juni Marie Klust

 
 Jeg voksede op i en kreativ familie, hvor min far malede og min mor skabte flot brugskunst. Kunsten har altid interesseret mig og jeg har malet i mange år. I Danmark fik jeg undervisning af mange kunstnere, f.eks. Karin de Neergaard, Gerda Svane, Soli Madsen, Lars Tygesen, Mie Mørkeberg, Mette Hanemann, Beth Mohr og Marie Nicolaisen.
Jeg udsmykkede Vejlø sognegård med 14 malerier af Via Dolorosa, havde en udstilling i Løgumkloster, Liselund Ny Slot, i Tjekkiet, div. Kunstforeninger m.v. I år 2017 vandt jeg førstepladsen på KuBA udstillingen i Næstved.
I mine naturbilleder ønsker jeg at igangsætte tanker om naturens bevarelse, da vi jo er en del af den. De sidste år har jeg sat fokus på de kristne værdier, som i globaliseringens urolige tid, er vigtige for vores lille land at bevare.
I den seneste tid malede jeg billeder, som er en hyldest til min barndom, hvor der var tæt kontakt mellem generationerne, og hvor traditioner og livsværdier blev givet videre gennem fællesoplevelser og dagligdag.
Sidste år malede jeg billeder, som er inspireret af børnenes adfærd, som jeg oplevede i Sydamerika. Her mindedes jeg episoder fra min barndom, dvs. leg i det frie, hvor fælleskabet, fantasien og kreativitet var kendetegnet.
Når jeg maler, kommer mit eget jeg på afstand, og jeg oplever en speciel tilstand af ro, energi og intuition, som guider mig gennem maleprocessen. Jeg føler, at denne ubevidste dimension er gemt i mine malerier og kan finde ind til beskuerens indre.

www.facebook.com/m.klust
www.m.klust-art.com

m.klust@gmail.com
KuBA  | Tlf.: 20816236 | kuba4700@gmail.com