Månedens kunstner / 2017 September Birte Kærsig

2017 September Birte Kærsig

   

Min vej til penslen

At male, er en stor fornøjelse. Mit første maleri malede jeg i 2001 da jeg havde en kort periode, hvor jeg var arbejdsløs. I den forbindelse tog jeg et Hf-kursus i billedkunst, hvor jeg fik mulighed for, både at lære om kunsten, men også selv at male.

Her fandt jeg ud af, at jeg kunne lide at male og tegne, og at det var en glæde at stå med penslen i hånden, og få noget der lignede billeder ud af det.

Når jeg maler, finder jeg en dejlig og naturlig ro. Det er medens jeg maler, jeg allermindst tænker på andre gøremål, og her bemærker jeg ikke at tiden går, det er her jeg tænker gode tanker.

Mine motiver er ofte blomster og kvinder, men jeg maler både opstillinger, naturen og portrætter.

Jeg forsøger aldrig at få mine billeder til at ligne et fotografi, selv om jeg synes, at det er vigtigt at billedet ligner det motiv jeg maler.

For mig er farverne det vigtigste. Jeg har de sidste 5 år gået på kursus hos Joan Holbøll på et kursus, der hedder ”Farvernes poesi”. Joan har været til stor inspiration for mig, i særdeleshed hvad farverne og farvernes sammensætning angår.

En anden lærer, som jeg har lært meget af, og som jeg har været på flere kurser hos, er Mark Stolk, hos ham har jeg lært nogle klassiske teknikker, på Marks kurser har det dog været portrætmaling med olie, jeg har arbejdet med.

Jeg har haft nogle få udstillinger, to på Bornholm, en Jylland og et par enkelte billeder i Næstved Kunstforening og en enkelt gang på biblioteket i Fensmark, her ud over har jeg udstillet på Post Danmarks Hovedkontor i København og sidst har jeg udstillet i Dansk Broderorden i Haslev.

Birthe Kærsig

Elverhøjvej 19, 4684 Fensmark

Mailadr.:elverhoejvej19@yahoo.com

Mobil nr.: 28 33 84 55

KuBA  | Tlf.: 20816236 | kuba4700@gmail.com