Månedens kunstner / 2017 April Majid Hoseini

2017 April Majid Hoseini

 

 

Jeg hedder Majid Hoseini jeg Iraner og er opvokset i Teheran, hvor jeg ufrivilligt ligesomhundredetusindvis af andre mennesker, kom til at mærke krigen og dens konsekvenser. Det var Iran-Irak-krigen også kaldt den første Golfkrig, som varede fra 1980-1988. Krigens konsekvenser var mange- hjemløshed, fysiske og psykiske mén, fattigdom og forringelse af uddannelsesmuligheder m.v.

Gennem maleriet udtrykker jeg mine følelser omkring alt det, som jeg har oplevet.

Om malerierne, som primært er surrealisme og abstrakte,  og ”inspiration ofte kommer fra himlen og mit sind”.

På grund af min oplevelser i krig og dens følger, besluttede jeg at hjælpe mennesker, som ufrivilligt er ramt af krig. Derfor donerer jeg ved hver udstilling et af mine malerier til Danmarksindsamlingen, selvfølgelige med særlig pris. ”Når man som jeg kender krigens konsekvenser, kan man kun have medfølelse og omsorg for mennesker, som har det svært pga. krig. Og når man har sit barn kan tænke mere om hvad vil ske med barnets liv hvis det være i krigens krise ligesom min barndom/ungdom og også mange andre folk. Derfor siger man har de brug for vores hjælp. 

    Min første udstilling om krig var i den tid ca 25 år siden i Japan og det var en succe.
Og da jeg kom til Danmark siden 2011 har bl.a. udstillet i Galleri Enjoy Art, Næstved Kunstforening, Birkebjergkirke  i Næstved, Næstved biblioteket, Haslev Biblioteket, Møn biblioteket, Slagelse biblioteket og Frederiksberg biblioteket i København og nogle andre steder.
 
Mange hilsner Majid Hoseini
 
 
 
KuBA  | Tlf.: 20816236 | kuba4700@gmail.com