Månedens kunstner / 2014 December Hans Fylking

2014 December Hans Fylking

   Til daglig arbejder jeg som Familieplejekonsulent i Næstved kommune, men når jeg har fri er det glasværkstedet der kalder på kreativiteten.

Som modsætning til komplekse problemstillinger i mit arbejdsliv, nyder jeg at kunne slappe af med glasset og sætte tankerne på standby. 

Jeg er vild med, at sammensætte farver, former og mønstre der sammen kan give et luftigt eller fortættet udtryk - og jeg syntes det er sjovt og udfordrende at skabe lidt orden i dét der umiddelbart ligner kaos, når jeg begynder.

Glassets kan spille sammen i f.eks. en skål, maske, fad eller tallerken og jeg nyder hele tiden at eksperimentere med nye sammensætninger, der udfordrer kreativitetens grænser for, hvad der kan lade sig gøre.

De glasting jeg fremstiller, bliver kun lavet i et eksemplar men der er kompositioner, der går igen i flere ting og viser en sammenhæng, uden at de derved bliver helt ens.

Det er givende, sjovt og udviklende at arbejde med glas i værkstedet, men vi nyder også når der kommer gæster, der gerne vil høre om vores arbejdsmetoder og fascination af glasset.

Jeg nyder samværet med Sonja, hvor vi oplever flere former for nærhed og fælles fordybelse og hvor der hele tiden pustes nyt liv i legen - og ny leg i livet.

Hans Fylking

Åderupvej 153 b, Næstved

Tlf. 50505688

glas@fylking.dk

KuBA  | Tlf.: 20816236 | kuba4700@gmail.com